keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Häät ulkomailla | Hääsuunnittelija


Ajattelin nyt vähän kertoa lisää aiheesta; häät Espanjassa, nimittäin facebookini inboxi täyttyi eräänä iltana kysymyksistä häistämme ulkomailla, (sillä mainitsin niistä häät2017 -ryhmässä) ja ajattelin nyt jakaa niistä yleisimmät myös teille :)


Onko Espanjassa suomalaisia pappeja?
Kyllä on, Aurinkorannikolla toimii suomalainen seurakunta, jolla on ainakin kaksi vihkivää pappia. (Saimme vahvistuksen papilta juuri tänään, jee!!)Muuttuiko hääbudjettinne kun valitsitte hääpaikaksi Espanjan?
Meidän hääbudjetti pysyy siis samana kuin mitä se olisi ollut jos olisimme järjestäneet häät Suomessa. Vieraslistamme kuitenkin melkein puolittui, joten se vaikuttaa esimerkiksi ruuan hintaan radikaalisti, ja tällä säästöllä saamme maksettua muita kuluja. :)Tuleeko kaikki kutsutut vieraat?
Vielä en osaa tähän vastata, mutta toistaiseksi vaikuttaa siltä että suurin osa pääsee mukaan juhlimaan. :) Häät ulkomailla kuitenkin vaatii vierailta vähän enemmän panostusta rahallisesti, ja olemmekin todella kiitollisia jokaiselle joka ihan meitä varten lähtee Espanjan mantereelle asti. Musta on myös ihanaa että ihmiset pääsevät samalla vähän lomailemaan ja pois Suomen arjesta.
Koska meille rakkaat ihmiset lähtevät meidän takia niinkin kauas, niin haluamme ehdottomasti panostaa heidän viihtyvyyteensä häissämme extra paljon!
Ymmärrämme kyllä myös tottakai jos joku vieraistamme joutuu jättämään häämme välistä häiden lokaation vuoksi!Villojen hinnat Espanjassa?
Riippuu tottakai todella paljon minkälaisen villan haluaa, mistä sen haluaa ja kuinka monta siellä tulisi mahtua juhlimaan tai majoittumaan. Hyvien ja isompien villojen vuokrat ovat alkaen noin 200€/yö ja siitä ylöspäin. Joissakin taloissa/villoissa vuokra-aika on vähintään viikon verran, jolloin hinnat ovat yleensä alkaen noin 1500€/viikko.

Villoja löytyy runsaasti netistä, tässä pari sivustoa esimerkkinä:

https://www.espanja-loma.fi/Espanja
https://www.interhome.fi/espanjaMissä häänne pidetään, majoittuvatko vieraat siellä?
Meillä on tosiaan villa vuokrattu viikoksi, ja majoitamme siellä itsemme lisäksi ainoastaan kaasot ja bestmanit puolisoineen. Etsimme vieraille jonkun hyvän lähellä olevan hotellin mistä pyydämme tarjoushintaisia huoneita. :)
Osa vieraista vuokraa omia loma-asuntoja, sillä tulevat Espanjaan pidemmäksi ajaksi lomailemaan.
Häitämme tulemme siis juhlistamaan vuokraamallamme villalla. Missä vihkimisenne on, kuka sen järjestää?
Rannalla, kauniissa maisemissa :) Hääsuunnittelijamme järjestää sen, joten meidän ei tarvitse murehtia siitä. :)
Oliko hääsuunnittelija kallis? Onko hän suomalainen?
Hääsuunnittelijamme on suomalainen, Aila Rosholm Staila Designistä (Huom, häneen voi tutustua tammikuun Mennään naimisiin -messuilla, jossa hänellä on oma osasto!!)

Hääsuunnittelijan hinta riippuu siitä, mitä kaikkea hääpari tarvitsee. Itse en koe hänen apuaan missään nimessä kalliiksi!! Päin vastoin, hän on korvaamaton apu ja hinnat hänen avulleen liikkuvat satasissa. Uskon että hänen palvelunsa käyttäminen tuo myös säästöä, nimittäin emme olisi ikinä löytäneet yhtä hienoa villaa siihen hintaan millä nyt sen saimme Ailan kautta. Mitä maksaa pitää häät ulkomailla?
Otin yhteyttä hääsuunnittelijaamme Ailaan, joka oli heti innoissaan auttamassa minua tämän blogipostauksen tekemisessä, hän nimittäin laski budjetin 20 hlön häille Espanjassa, näin saatte ihan konkreettisesti tietää mitä kuluja tulee mahdollisesti olemaan. :)Staila Design – Suomalaiset häät Espanjassa


Häät (20 hlöä)

Seremonia rannalla
Hääsuunnittelu ja hääkaari, tuolit, kynttilät, koristelut n. 900€
Kuohuviinit rannalle 50€
Juhlat yksityisvillassa (makuupaikat 10:lle)
2093€ vko + sähkö ja vesi kulutuksen mukaan
Illallinen (villan puutarhassa) 600€ (pitopalvelu) Mahdollinen astiavuokraus ei kuulu tähän hintaan.
Kukat n. 150€
Kakku n. 140€ (riippuen koosta)
Hiukset 55€-80€
Meikki 35€-55€
Valokuvaaja 600€ - 1200€
Ohjelma, livemusiikkia: 300€ - 600€


Jos ottaa keskiarvon hinnoista, joissa on liikkumavaraa, niin voidaan todeta, että noin 5000€:lla järjestää ihanat häät 20 hlölle. (Oikeus hinnan tarkistuksiin tapauskohtaisesti)
Hinta ei sisällä lentoja eikä muita majoituksia kuin juhlavilla viikoksi 10 hlölle.


Me itse halusimme Ailan apua seuraaviin asioihin:

- juhlapaikan etsintä, varaus ja yhteydenpito
- pitopalvelukontaktit
- kakku- ja kukkatoimittajat
- somisteet, tuolit ja hääkaari vihkimiseen ja juhlatilaan (osan voi vuokrata Ailalta)
- ohjelmapalveluiden tuottajat
- kuljetukset

Hän pitää hääpäivänä langat käsissään, ja nyt meidän ollessa Suomessa hän pitää yhteyttä tarvitsemiimme / haluamiimme paikkoihin Espanjassa. 

Hän on asunut aurinkorannikolla jo melkein 8 vuotta, joten hänelle on kertynyt mukavasti kontakteja sieltä. 

Täytyy vielä sanoa, että hän ymmärsi heti mitä haluamme häiltämme ja onnistui samantien löytämään unelmiemme häävillan! Ensitapaamisemme hänen kanssaan oli ihanan rento ja hauska, ja meille jäi todella hyvä fiilis kaikesta! Istuttiin alas suunnittelemaan häitämme, ja tuntui kuin edessämme olisi istunut joku meille entuudestaan tuttu ystävä. 
Suosittelen siis lämpimästi hänen hääpalveluitaan jos Espanjassa haluaa viettää häitään! :)Noniin, toivottavasti saitte tästä edes vähän lisätietoa häistä ulkomailla (Tai lähinnä Espanjassa)!

Haluan rohkaista teitä kaikkia toteuttamaan unelmianne koskien häitä ulkomailla, just go for it jos se tuntuu omalta jutulta. ♥  Itsekin pidin ajatusta aluksi mahdottomana, mutta kiitos ihanan puolison, tsemppaavan siskon, auttavan hääsuunnittelijan ja ihanien vieraiden, tulee meidänkin unelmasta totta ja saamme järjestettyä unelmiemme häät ulkomailla.

Jos tämä herätti kysymyksiä teissä, niin kyselkää ihmeessä lisää!

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun löysin sun blogin! Täällä myös häät Mijaksen auringon alle mietinnässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiva kuulla! :) Toivottavasti saat lisäinspiraatiota blogistani! :) kysy ihmeessä jos haluat tietää lisää jostakin!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥